Uitleg namen voor herenkapsels: Undercut en the Quif

KAPSELNAMEN

In mijn vorige blog heb ik verteld over de Taper of een Fade, dit keer leg ik uit wat de Undercut en de Quif zijn.

Undercut

Een undercut is een type coupe waarbij het haar aan de zij- en achterkant van het hoofd duidelijk korter is dan het haar boven op het hoofd. De undercut wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een ander kapsel.

De zij- en achterkant van het hoofd bij de undercut is kort geknipt of geschoren met een tondeuze. De haar lengte aan de bovenzijde mag je zelf bepalen. Advies is wel een minimale lengte van 5 centimeter aan te houden, wordt deze korter zal het de undercut niet ten goede komen. Langer als 15 centimeter is niet aan te raad, deze zal dan over de zijkant heen vallen en jou undercut minder zichtbaar maken.

Omdat het undercut kapsel in verschillende haarlengtes te stylen valt (wat dus betekend dat er meer dan één specifieke undercut is) is de undercut eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere varianten op de undercut stijl.

UNDERCUT – LOW FADE

UNDERCUTE-–-LOW-FADE

UNDERCUT – TAPER CUT

NDERCUT-–-TAPER-CUT

UNDERCUT – MIDDLE FADE – QUIF

UNDERCUT---MIDDLE-FADE---QUIF

The Quiff

De quiff is een klassieke stijl die afkomstig is uit de jaren 1950, de meest iconische haarstijlen aller tijden. Bij de quiff houdt je haren aan de voorkant van het hoofd langer. Het veelzijdige karakter van de look betekent dat het werkt net zo goed met kort, middellang of lang haar. Het is een praktische haarstijl die je een verfijnde look geeft.

Omdat er veel variaties mogelijk zijn met the Quif hierbij een aantal voorbeelden.

CLASSIC QUIFF

CLASSIC-QUIFF

SHORT QUIF – TAPER CUT

SHORT-QUIF-–-TAPER-CUT

MODERN QUIFF- LOW FADE

MODERN-QUIFF--LOW-FADE

QUIFF – SIDE PART LONG

UIFF-–-SIDE-PART-LONG

 

Comments

comments